top of page

Mina Böcker 

Bandet 

För drygt hundra år sedan föder Elin sonen Lars på samma dag som hennes man hänger sig. Hon förtränger sitt liv och flyr från allt för att börja om. En rad omständigheter gör att det inte finns någon anledning att stanna kvar i landet. Två självmord, hundra år från varandra, är startskottet till en hemsk historia som kunde ha blivit helt annorlunda om ärlighet fått mer utrymme.

Max är en av Sveriges mest populära artister, men brottas med en rad problem som är på väg att hinna ikapp honom.

Det hela börjar när hans flickvän Rita tar livet av sig. Hans barndomskamrat Boris och lumparpolare Lenny dras, från varsitt håll, ovetande in en farlig hämndcirkus. När sedan Elins öde kommer tillbaka upp till ytan, är det inte det enda problemet.

Tre historier. Till synes helt oberoende av varandra, vävs ihop till en oväntad upplösning med en touch av det obegripliga, där en sten och ett kassettband får en inte helt obetydlig roll.

Mobilgrannen 

Mobilgrannen

Alf är driftig, effektiv och noggrann. På jobbet är det ingen som ifrågasätter hans arbete. Men ingen vet egentligen vem han är, för han är väldig privat.
Idéer forsar genom hans huvud och gör att hans liv får en mening. Det finns så mycket som han vill göra, men en del saker gör honom handlingsförlamad. En gammal kärlek och en familj som inte förstår honom. Han önskar bara att det skulle finnas färre idioter därute, för det han gör är logiskt, något som alla borde göra. Varför vänta?
Det här är historien om företagsekonomen Alf och hans vän Lisa som är IT-studerande. Deras unika förhållande tar Alf ut på en galen resa.

Han behöver träffa nytt folk, enligt Lisa. Och varför inte börja med att bekanta sig med sina grannar i mobilen. En fullständigt idiotisk idé, enligt Alf. Men bara för att bevisa det, så skickar han två sms, sedan är det klart… eller?

bottom of page